Assessorament familiar

L’Assessorament familiar és un tipus d’intervenció terapèutica orientada a formar les famílies per a l’abordatge del TCA, ensenyant-los les estratègies i les eines que necessitaran al llarg del procés de recuperació de la persona afectada.

Aquest tipus d’abordatge preveu aspectes com l’acceptació de la pròpia malaltia en el nucli familiar, la seva comprensió, com gestionar les problemàtiques més comunes associades (dietes, nutrició, control de purgues, pes, normes i límits), la informació sobre el trastorn, com també temes relatius a la pròpia evolució del pacient.

A ITA partim de la premissa que la família pot modelar la conducta de la persona afectada pel trastorn. Així, a més de proporcionar pautes bàsiques de modificació de conducta, ensenyem com operativitzar-les, reduir-les, augmentar-les, ensenyar-ne d’altres noves o adaptar-les.

En l’Assessorament familiar elaborem amb la família, i en molts casos, en presència del mateix pacient, un pla personal d’objectius adients a les necessitats de cada unitat familiar de la seva pròpia trajectòria vital: història de tractaments anteriors, edat del pacient i família, grau de autonomia i objectius personals, entre d’altres.

Aquest tipus d’abordatge permet la continuïtat de la intervenció terapèutica fora d’ITA, fet imprescindible per mantenir els èxits adquirits en el context hospitalari. Es tracta de traslladar la tutela que exerceix ITA, al pacient i a la seva família ensenyant-los com fer-ho, aconseguint que les famílies se sentin acompanyades i assessorades en tot moment.

Assessorament familiar

Més informació

D'interès

Reportatge TV2

El meu cos, el meu enemic
Les greus seqüeles de l´anorèxia i la bulímia

Veure ara >>
bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.