Grup multifamílies

El Grup multifamílies és un espai de trobada de famílies en diferents fases del tractament, dirigit per dos terapeutes, on es treballen aspectes conductuals, cognitius, emocionals i relacionals, que afecten l’àmbit familiar.

Aquesta intervenció terapèutica concedeix una especial rellevància a l’ajuda i al suport de grup, a les experiències d’altres famílies i al pes emocional, especialment dels pacients més recuperats i famílies que més obstacles han superat en el procés de la malaltia.

En aquest context grupal dirigit es treballen i fomenten aspectes com l’expressió adequada de les emocions, la millora de la comunicació i de las estratègies de resolució de conflictes, l’art de la negociació, a més de les pautes adequades d’alimentació, entre altres temes.

Un objectiu fonamental d’aquest espai, on l’ajuda del grup és bàsica, és la millora de la qualitat d’implicació en el procés terapèutic, de com la família ha de confiar en el tractament i en l’equip clínic, i ha de conèixer com treballem.

A ITA pensem que Grup multifamílies permet reduir els sentiments de soledat i aïllament de la família. És un espai que es crea per ajudar els diferents membres de la família a compartir la seva experiència amb altres persones que viuen una situació similar. Aquest procés empàtic facilita els esforços de comprensió que cada membre de la família ha de fer per posar-se en el lloc dels altres.

El fet de treballar en aquest espai amb la família com un sistema, on s’integren mares i pares, germans i parelles, és una forma de poder tenir cura dels membres de l’estructura familiar desfocalitzant l’atenció del tractament en la persona afectada i el seu procés de malaltia.

Grup multifamílies

Més informació

D'interès

Reportatge TV2

El meu cos, el meu enemic
Les greus seqüeles de l´anorèxia i la bulímia

Veure ara >>
bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.