Teràpia familiar

La Teràpia familiar és una intervenció terapèutica orientada a millorar el funcionament de les relacions entre els membres de la família.

Amb aquest abordatge es persegueix comprendre i abordar les dinàmiques relacionals de la família i aquelles sorgides a partir de l’aparició del TCA, amb l’objectiu de promoure canvis que proporcionin equilibri a l’estructura familiar i contribueixin positivament a la recuperació del pacient.

A ITA utilitzem la Teràpia familiar des de la base que qualsevol fet, acció o judici adquireixen un valor davant la família no ja pel que representen en ells mateixos, sinó per la funció que compleixen dins del sistema familiar. Per tant, és el context allò que confereix un valor a l’esdeveniment.

Així, des de la nostra experiència, la comprensió de com s& rsquo;organitza la família entorn al trastorn és clau per dissenyar solucions adients per a la curació de la persona. Sovint, existeixen famílies on el TCA ha fomentat l’establiment de regles, rols i una organització familiar específica i és el mateix trastorn el que manté la funció d’equilibrar les relacions, aportant guanys o utilitats al sistema familiar.

Aquest tipus d’intervenció està indicat per a famílies en les quals s’han detectat determinats desequilibris en la seva estructura, aquelles que demostren dificultats per deixar créixer i/o donar autonomia als seus fills o parelles, famílies que tenen dificultats comunicatives o amb el control conductual, moltes d’aquestes, amb estructures relacionals deteriorades per la llarga convivència amb el trastorn en el si familiar.

Teràpia familiar

Més informació

D'interès

Reportatge TV2

El meu cos, el meu enemic
Les greus seqüeles de l´anorèxia i la bulímia

Veure ara >>
bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.