Què tractem

Obesitat

Obesitat infantojuvenil

És un procés que sol iniciar-se en la infantesa i adolescència i s’origina per un desequilibri entre la ingestió i la despesa energètica.
En el seu origen influeixen factors genètics i ambientals familiars que determinen un trastorn metabòlic que condueix a una acumulació excessiva de greix corporal per al valor esperat segons sexe, talla i edat.
Es manifesta clínicament com un excés de pes i volum corporal.
Parlem de sobrepès per a valors iguals o superiors als del percentil 85 per a la seva edat i sexe.
Parlem d’obesitat per a valors iguals o superiors als del percentil 95 per a la seva edat i sexe.

És necessària una avaluació de la història d’evolució del pes i de les respostes que hagi donat el nen o adolescent en els seus diferents intents per mantenir o assolir un pes saludable.
Una història de fracassos continuats en les dietes, de no-resposta en general o de recaigudes freqüents, ha de fer-nos pensar en alternatives de tractament a les estrictament dietètiques i nutricionals.
A ITA, des d’una perspectiva integradora, tractem l’obesitat infantojuvenil com un trastorn complex. Creiem que darrere del desequilibri entre la ingestió i la despesa energètica hi són presents, a banda dels relacionats amb la selecció alimentària, altres, vinculats a aspectes sobre els que cal intervenir. Destaquem els següents:
- Motivació per al canvi
- Habilitat socials
- Autocura personal i autoestima
- Hàbits d’activitat física
- Hàbits familiars relacionats amb la alimentació i el temps lliure

A ITA fem aquest abordatge integrador i multidisciplinar des de diferents recursos, graduant la intensitat en el tractament i el grau de control en l’estratègia d’intervenció, en funció de les necessitats de cada individu i de la seva família.

bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.