Àrees d'intervenció

ITA ofereix un tractament intensiu mutlidisciplinar per un equip que treballa de forma coordinada al llarg de tot el procés terapèutic. Segons els objectius que es dissenyen en el plan de tractament, el moment en que es troba el pacient i les seves necessitats adquireix major o menor protagonisme un departament o altre de l'equip assistencial.

Els serveis que oferim s'organitzen al voltant de les principals àrees d'intervenció; la psicològica, psiquiàtrica, mèdica, psicopedagògica i social.


Dins de l'àrea psicològica s'aborda el tractament des de la Teràpia individual, la Teràpia de grup, tallers psicoterapèutics, l'assessorament familiar, la teràpia familiar i els Grups de famílies. D'aquesta manera es cobreixen els aspectes més personals, concrets i familiars.


L'àrea psiquiàtrica s'ocupa de realitzar una orientació diagnòstica inicial això com la posterior elaboració del diagnòstic em els 5 eixos del DSM en col·laboració amb els departaments de Psicologia i Medicina.


L'equip de Medicina Interna s'ocupa de l'estabilització física i rehabilitació nutricional, així com el tractament de les possibles complicacions orgàniques del trastorn.Participa a més a més en el disseny de una pauta nutricional adequada i la seva progressiva modificació en funció de l'evolució física i antropomètrica de cada persona.

Des de l'àrea psicopedagògica es treballa l'intervenció psicoeducativa per realitzar una reeducació escolar i de les tècniques d'estudi. També realitza l'assessorament necessari a famílies i escoles, donant una orientació en les pautes de control i de modificació de conductes a l'aula i a casa.

L'àrea Social ofereix tutories individualitzades, on es treballa el desenvolupament de projectes personals a partir de la metodologia. L'orientació laboral i formativa que s'ofereix des de l'àrea Social dota a l'usuari de les eines necessàries per poder decidir el seu projecte professional junt amb l'Espai de cerca activa de feina i l'Espai competencial de base i transversal que ofereixen activitats formatives encaminades a conèixer i desenvolupar capacitats necessàries per l'accés al mercat laboral.

Els tallers impartits per l'àrea Social tals com el taller socioeducatiu i els tallers de planificació de l'oci, estan orientats a fomentar habilitats en les relacions socials i promoció del temps lliure i saludable

bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.