Modalitats d'intervenció

Els programes terapèutics de ITA estan dissenyats seguint els últims avenços recollits de les investigacions realitzades en TCA: En els últims anys existeix major freqüència de TCANEs, quadres mixtes i incomplets i associació dels TCA amb altres patologies psiquiàtriques, problemes de personalitat i addiccions. Es tracta de situacions de major complexitat i en molts cassos de major gravetat per les alteracions conductuals que presenten i que implica en ocasions un elevat risc de conductes autodestructives. S'ha produït també un canvi en l'edat d'aparició, ampliant-se la franja d'edat i presentant-se en edats més primerenques com en pacients d'edat més avançada.

Davant de situacions d'aquestes característiques és evident la baixa efectivitat dels tractaments convencionals basats en objectius molt limitats a la recuperació de pes i a la restauració de la ingesta normalitzada.

La nostra investigació és altament especialitzada, amb un marc teòric cognitiu i sistèmic. També s'utilitzen tècniques emocionals, midfulness, i aquelles que puntualment es consideren necessàries per cada grup de pacients en funció de les seves característiques personals, vitals o relacionals.

El nostre model posa èmfasis en la comprensió i abordatge bio-psico.social i socio-familiar dels TCA. Considerem que és fonamental treballar amb tots aquells aspectes externs que puguin influir sobre els objectes definits. Això suposa no només la intervenció sobre la persona afecta de TCA sinó que implica intervenir sobre tota la seva realitat social i familiar.

En concret, el programa d'atenció dels trastorns de la conducta alimentària de ITA es caracteritza per contemplar els següents aspectes que el defineixen i identifiquen:

  • El tractament es personalitzat
  • La intervenció es realitza sobre totes les àrees de funcionament alterades.
  • El tractament no es focalitza exclusivament en els objectius del pes.
  • Es treballa la funció del trastorn i els factors que el mantenen.
  • S'aborden els trastorns associats com element imprescindible.
  • S'assegura la continuïtat dels tractaments com a factor que garantitza l'eficàcia.
  • Es considera la intervenció familiar com a procés transversal de recolzament.
  • S'inclou la rehabilitació i reinserció social de la persona com objectiu final.
  • S'intervé sobre la prevenció de recaigudes.
bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.