Objectius

L'objectiu prioritari del model de ITA és la consecució de l'autonomia del pacient. Per aconseguir-ho, a més a més de les intervencions terapèutiques individuals i grupals és molt important la intervenció familiar i psicoeducativa. La finalitat del tractament no és només la restitució de la salut sinó també poder evitar al màxim les possibles recaigudes. El treball terapèutic en aquest sentit es materialitza en psicoteràpia individual i de grup. tractament psiquiàtric i medico-nutricional, temps d'oci organitzat i tallers dedicats a tractar aspectes relacionats amb el menjar i la imatge corporal.

Entenem que la superació del TCA no es limita a la millora del estat físic i del pes, ni tant sols dels hàbits alimentaris alterats per la malaltia. Aquest objectiu és primordial i, moltes vegades és prioritari o vital, però considerem que en la base de tot procés terapèutic han d'incloir-se i treballar-se, en particular, els aspectes motivacionals vinculats amb la consciència de la malaltia i l'actitud de l'individu davant del seu tractament, així com la adherència al mateix.

També, i al llarg del procés, considerem que és fonamental conèixer el funcionament del trastorn en la organització de l'individu, els factors que mantenen el problema i oper últim el treball de l'autonomia i de la cura personal.

bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.