Modalitats d'intervenció

Es realitzen els seguents tipus d'intervenció:

Teràpia Individual

Espai on es desenvolupa un procés terapèutic personal d'orientació cognitiva.

Teràpia de grup

Es tracten blocs temàtics relacionats amb les principals àrees de funcionament alterades. El grup suposa un espai d'interacció privilegiada per a identificar i compartir aspectes en comú amb el funcionament d'altres persones amb problemes similars, així com per assajar les estartègies destinades a superar aquets problemes.

Teràpia de Família

En aquests trastorns sempre hi ha repercusions en el funcionament de la família, amb presència habitual de conflictes i problemes relacionals. El nostre model assistencial considera a l'individu com un element pertanyent a un sistema més ampli. Un dels principals sistemes de pertinença el constitueix el nucli familiar pel que és molt important incloure a la família en el tractament mitjançant tres modalitats d'intervenció:

1. Teràpia Familiar: intervenció centrada en el nucli familiar d'orientació sistèmica i psicoeducativa

2. Assessorament Familiar. adreçat a capacitar a les famílies per a fer front als problemes de conducta per mitjà de la facilitació d'estratègies concretes d'actuació coordinat per l'equip de psicòlegs i educadors.

3. Grup de Famílies; espai de trobada de famílies conduit per dos psicòlegs experimentats, amb l'objectiu de reduir el nivell d'estrès que comporta conviure amb els problemes propis del trastorn. El caràcter disruptiu d'algunes conductes que acompanyen aquesta problemàtica, fan emergir en el nucli familiar forts sentiments d'irritabilitat, desesperança i sovint culpa, que resulten difícilment compatibles amb la utilització d'estratègies d'afrontament adequades. L'intercanvi d'experiències viscudes al llarg de tot el procés de tractament ajuden a disminuir els sentiments d'aïllament i desesperança.

bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.