Objectius

Reducció significativa de les conductes violentes i delictives

Aquestes conductes són les més greus i les que més implicació negativa tenen per la vida del pacient i de la seva família, ja que moltes vegades suposen la intervenció del sistema judicial amb tot el que comporta en el desenvolupament de la seva pròpia identitat. Per això és un objectiu prioritari dins del programa.

Reducció significativa de la conflictivitat familiar

El nivell d'agressivitat, descontrol i confrontació de les famílies redueix i bloqueja tots els recursos disponibles, trenca els llaços afectius i deixa la família incapaç de solucionar la problemàtica de l'adolescent. Per tant, resulta central la recuperació d'un clima familiar on hi hagi ordre, jerarquia i capacitat de contenció emocional.

Augmentar la capacitat de maneig de la ràbia i de la impulsivitat

La ràbia i la impulsivitat són dos aspectes que són centrals en el funcionament psicològic d'aquest tipus de pacients, és per tant fonamental focalitzar el treball psicoterapèutic en aquesta àrea. Amb el clar objectiu d'introduir noves estratègies de maneig de la ràbia i de la impulsivitat.

Activar la conciència de les conductes de risc

Aquets tipus de pacients molt sovint presenten dependències tant a substàncies (cànnabis, alcohol, etc) com de tipus comportamental (Internet, videojocs, etc), augmentar la consciència de les conseqüències d'aquestes dependències és crucial per aconseguir la seva superació.

Millorar les Habilitats Socials

Els pacients que tenen un trastorn de la conducta sovint necessiten recuperar la capacitat de construir relacions socials basades en el respecte i la col·laboració, en aquest sentit és central i l'objectiu de desenvolupar noves habilitats de relació i comunicació.

Aconseguir una correcta rehabilitació i inclusió sociolaboral

En una fase més avançada del tractament és de vital importància poder rehabilitar el pacient en la seva autonomia, acompanyant-lo en la recuperació d'un funcionament social, laboral i acadèmic.

bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.