Què tractem

El terme Trastorn de la Conducta (TC) descriu un patró persistent de comprotament oposicionista agressiu i antisocial i s'inclou en els trastorns d'inici en la infància o l'adolescència sota l'àrea de Trastorns per dèficit d'atenció i comportament pertorbador; els altres trastorns que compateixen aquesta categorització són els de dèficit d'atenció i hiperactivitat.

Aquets trastorns solen aparèixer en l'adolescència, període caracteritzat pels canvis i per la transició entre la infància i l'edat adulta. En aquesta etapa la necessitat d'explorar el món adult i formar-se una identitat pròpia pot portar als joves a intal·lar-se en conductes "a la contra", antinormatives i rebels, que són un mitjà per expressar els seus conflictes i les seves angoixes. En molts cassos, els nois i noies manifesten el seu malestar i necessitats infravalorades d'autoafirmació i reconeixement mitjançant conductes oposicionistes i fins a delictives. Els problemes emocionals que caracteritzen aquestes patologies són els sentiments d'abandó, la baixa autoestima i baixa tolerància a la frustació, falta de límits i de contenció i, en alguns cassos, un entorn familiar desestructurat.

Hi ha quatre tipus principals d'aquests comportaments: comportament agressiu cap a gent o animals, destrucció de propietats, actes enganyosos o de robatori, i infraccions serioses a les regles. En molts cassos s'associen a aquests trastorns problemes d'abús o addició a drogues.

La prevalença d'aquesta patologia és molt alta, amb increments en els últims anys que la situen en xifres globals de entre 4,1% en dones i un 9% en homes.

bytalking
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.